Thursday, October 6, 2011

salam peeps!
wah2..
kemain lama menyepikan diri dr dunia blog..
kdg2 tu tlalu busy..
kdg2 kehilangan idea bila nk menulis..
kdg2 malas..
hahaha..
ikut mood mama adam la..
ok2..
Adam Farish dh 11 bulan skrg..
x lama je lg nk setahun..
sdg belajar nk bdiri dgn sendirinya..
mungkin sbb kemontelan beliau, jd berat nk angkat punggung tu..
huhuhu..
xpe. adam still bsemangat utk belajar bjalan.. 
chaiyok syg mama!
semakin byk main & explore..
semakin nakal & mcm2 ragam yg x dijangka..
semakin comel..
semakin syg mama & papa kt dia..
huhuhuhu..
ni bukti adam semakin bijak & cerdas..
utk tatapan perindu Adam Farish
;)



anak ujang i yang rajin melipat baju.. ;)

sesi tarik2 baju dgn mama..

mama bebel2 la.. tdo jap la..

nakal ye? mama denda masuk bakul baju.. huhu..

Friday, July 15, 2011

no time no see.. no time no update..

adeh..
kemain lama x b'belog..
mintak mahap..
sgt bz bkerja..
x lalu dh nk hapdet belog..
ni pun kebetulan je..
huhuhu..
Adam Farish dh nk 9 bulan..
alhamdulillah..
now, adam dh pndai merangkak dgn lajunye..
bdiri di mana2 yg blh (tmasuk la sambil pegang kaki mama)..
duduk dgn tegapnye..
mbebel x sudah2 dgn bahasa dia..
dan plg penting dh panggil MA..
oyeah!
sbg mama ofkos la happy bila anak mbesar dgn sihat & kuat..

 semua benda nk masuk molot dia..

 kena kurung dlm katil.. sbb nakal sgt.. 

 dagu bocor + main air liuq..

Wednesday, June 1, 2011

dah tutup!!

'CUTE BABY WITH TIGHT CONTEST AT GEROBOK KECIL KU' 

dah tutup..

secara automatiknye gak Gerobok Sales juga sudah berakhir..

kpd peserta2, belog anda akan diterjah x lama lg..

tp mungkin akan ade kelewatan sikit..

sbb busy dgn wedding abg fyda & kwn2 seangkatan..

sorry ye kwn2..

insya allah akan cuba sedaya upaya..


Saturday, May 14, 2011

'CUTE BABY WITH TIGHT CONTEST AT GEROBOK KECIL KU'

salam..
hye peeps!
mesti ramai yg frust sbb x bnasib baik dlm GA Gerobok Kecil Ku last month..
ops! sila jgn tonggeng2 frust tu..
sbb this month ada contest utk anda..
xde slogan2 lg dh..
cume nk gmbr je..
and a little promotion utk gerobok kecil ku..
okeh..
jom go to T&C..

term & condition:
1 . of cos la kena follow
Gerobok Kecil Ku..
dan
conteng2 mama adam..
dan juge
suke-suki mama adam..
(belog baru..)

~pls mention id follower anda kt komen..

2. add friend kt sini gak
Gerobok Kecil Ku

~pls mention nama anda kt komen..

3. lekatkn satu gmbr anak atau anak sedare anda memakai tight kt entry..

4. sila promotekn Gerobok Sales yg kami anjurkan.. (utk lbh maklumat mengenai promotion, blh check it up kat facebook kami)

5. tolong kopipes pic kaki adam tu kt entry & sidebar anda.. ;p

6. tag beberapa kawan anda & make sure diorg tau.. ;)

7. dh siap, tinggalkan link anda kt komen conteng2 mama adam..

8. expired GA ni ialah 1 Jun 2011

HADIAH?
kali ni dh x misteri dh..
opkos la baby tight yg comey.. ;)

Monday, May 9, 2011

HYE PEEPS!!

GEROBOK SALES is coming..
busha pants now 20% discount.. 
normal price RM10 but now RM8 only.. 
lets grab for your cute kids.. 
and also new set 'romptight'.. 
check out in our album here..
;))

Saturday, May 7, 2011

buat ibu2..

happy mother's day!!
huk3..
this year for the first time fyda sambut mother's day..
alhamdulillah..
seronok sgt jd mama kpd Adam Farish..
terima kasih Allah, beri saya peluang itu..
baru tahu perasaan serg ibu..
huhu..
sgt tharu..

sempena hari ibu ni, nk announce nama pemenang GA gerobok kecil ku..
arghhh!!
t'tekan rasenye nk pilih pemenang ni..
smua best2..
dush2!!
papa adam pun x tau nk pilih..
nk pilh top 5 pun ssh..
ni kn nk pilih pemenang..
tapi dek kesiankn peserta2 yg dok menanti..
tpaksa buat keputusan..
dgn ini saya mengumumkan..
bahawa peserta kat bwh ni sbg pemenang..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.


mama & papa adam t'tarik dgn pic khalish ni..
comey je pkai baby hat cm adam kt bwah ni..
kalau adam dipanggil dgn 2nd name dia, farish..
cm lbh kurang je..
khalish & farish..
so sute..

mama Khalish nnt tinggalkn contact no & address kt sni ye?
ade hadiah utk Khalish.. 
;)

kpd kwn2 mama adam yg x menang,
jgn keciwa & bduka lara..
akan ade GA lagi nanti..
jgn give up lak nk join ye?
;)

buat kwn2 sma2 jd ibu ke mak ke mama ke umi ke mummy ke..
happy mother's day!!
you are great mom in the world..
 

Sunday, May 1, 2011

tamat sudah..

alhamdulillah..
tamat sudah GA gerobok kecil ku..
slogan yg diberikn sgt2 kreatif..
susah nk memilih..
tpaksa minta tolong papa adam tengok sekali..
terima kasih kpd yg join..
psssstttt.. ni ade list top 5 yg menawan hati kami..
nantikn keputusan nya x lama lg..
;)
  1. http://keyphochee.blogspot.com/2011/04/jom-penuhkan-gerobok-si-kecil-di.html

"Jom penuhkan gerobok si kecil di Gerobok Kecil Ku.."

INI POS MELEKIT!! SILA SKROLL KE BAWAH UTK MELIHAT ENTRY TBARU.. TQ..





salam..
for the first time, fyda wat giveaway..
bru bjinak2 utk memulakan langkah baru..
jemput singgah ke Gerobok Kecil Ku..
semoga diberkati oleh-Nya..
amin..

term & condition:
1 . of cos la kena follow
Gerobok Kecil Ku..
&
conteng2 mama adam..

~pls mention id follower anda kt komen..

2. add friend kt sini gak
Gerobok Kecil Ku

~pls mention nama anda kt komen..

3. buat satu entry dgn tajuk "Jom penuhkan gerobok si kecil di Gerobok Kecil Ku.."

4. sila sambung slogan ini. ANDA HARUS SHOPPING-MOPPING KAT GEROBOK KECIL KU KERANA ......... xde had patah perkataan okeh..

5. tolong kopipes pic adam yg comey tu kt entry & sidebar anda..

6. tag beberapa kawan anda & make sure diorg tau.. ;)

7. dh siap, tinggalkan link anda kt komen conteng2 mama adam..

8. expired GA ni ialah 1 May 2011




HADIAH??

misteri sehingga diberitahu kelak.. ;p




psssstttttt: harap dpt sambutan yg mgalakkan dr anda2.. TQ ya?

Saturday, April 30, 2011

dh komen ke blom?

salam..
hye peeps!
wah! ayat baru.. ;p
memandangkn x lama lg dh expired dh GA mama adam & gerobok kecil ku ni..
dan memandangkan mama adam dh dpt keje..
alhamdulillah..

dan juga memandangkn mama adam x suke nk menangguhkn keje..
maka mama adam dh check dh link yg kwn2 dh tinggalkn..
alhamdulillah..
ramai yg join GA yg x seberapa ni..
terima kasih atas sokongan & dorongan anda..
tanpa anda sape la saya..
cam ucapan penerima anugerah lak.. ;p
okeh2..
mama adam just nk tnya kwn2 yg join, fyda dh komen ke blum kt link yg u all bg tu?
klau xde jejak lg tu, maknanye blom check la tu..
adui la..
sila remind saya kt sini ye?
dan klau fyda tlupa nk follow back pun, sila remind gak..
kpd yg blom join?
sila joinkn diri sblm tlambat..
hadiah GA ni ye?
dh ade dh..
tapi cm nk tukar kpd yg lbh best..
so..
tungggggguuuuu..

;)


Friday, April 29, 2011

Nikon D3000 for sale!!

salam..
sape suke ambil gmbr?
sila angkat tgn..
sape ade niat nk bli camera DSLR x?
sila angkat tgn..
yeah! anda la yg saya cri..
papa adam ni nk let go dia pun camera..
bru pkai 2 weeks cmtu..
tu pun x brape pkai..
just test skit2 function dia..
papa adam dpt present dr satu contest..
tp sbb dia ni penggemar Canon..
so, dia kata nk let go utk buy camera Canon lak..
mama adam pun ikutkn aje la..

anybody interested, email papa adam dgn segera kt sini..
atau blh je tinggalkn komen kt sini..

 
ni hasil dr en. google..

psssstttt.. blh la tlg tnya2kn kwn2 yg tgh cri camera DSLR.. ;)


Tuesday, April 19, 2011

Senggugut lepas bersalin??

org2 kata, lps bsalin xkn kena senggugut lg..

tp kenapakah diriku masih dibelenggu senggugut??

argh!!

tensen.. sakit..

smua ada..



FAQ Tentang Senggugut

Anda mungkin pernah mengalami senggugut semasa haid. Dan ia membuatkan anda betul-betul tidak selesa. Ia biasa berlaku dan kebanyakan masanya bila ia berlaku anda mungkin hanya ingin berehat di rumah dan tidak mahu pergi ke sekolah atau ke tempat kerja.

Apa Itu Senggugut?

Senggugut atau istilah perubatannya ialah dismenorea. Ia merujuk kepada kesakitan yang dialami semasa permulaan haid. Ia mungkin lebih teruk semasa 2 hari pertama dan tidak semestinya akan dialami setiap kali haid. Bagi sesetengah gadis, mereka mengalami senggugut yang teruk manakala yang lainnya, cuma kesakitan yang agak sederhana atau sedikit.

Apa Yang Menyebabkan Senggugut?

Anda mungkin mula mengalami senggugut sekitar 6 hingga 12 bulan selepas bermulanya haid yang pertama. Untuk sesetengah gadis lain, mereka mungkin mula mengalaminya apabila mereka berumur 20 atau 30 tahun. Kesakitan senggugut ini adalah disebabkan pengecutan atau pergerakan kuat otot-otot uterus. Senggugut mungkin menjadi disemenorea primer atau sekunder bergantung kepada penyebabnya :

Dismenorea Primer

Kebanyakan gadis telah mengalami senggugut bermula haid pertama mereka atau sejurus selepas itu. Gadis yang mendapat haid pada umur 12 tahun atau lebih awal dan mereka yang mempunyai haid lebih lama lebih berkemungkinan untuk mengalami dismenorea primer.

Dismenorea jenis ini tidak disebabkan oleh penyakit lain seperti ketumbuhan abnormal ataupun jangkitan. Doktor mungkin tidak akan menjumpai apa-apa yang luar biasa pada tubuh semasa pemeriksaan. Punca-punca dismenorea primer termasuklah :


* Ketidakseimbangan bahan kimia – Oleh kerana keseimbangan merupakan perkara utama dalam mengekalkan kesihatan, ketidakseimbangan sesetengah bahan kimia di dalam tubuh boleh menyebabkan senggugut.

Bahan kimia yang menyebabkan senggugut adalah prostaglandin. Prostaglandin merupakan kimia yang membuatkan kita merasai kesakitan apabila ia berinteraksi dengan penghujung saraf kesakitan dalam tubuh.

Wanita yang mengalami senggugut menghasilkan lebih banyak prostaglandin di dalam uterus mereka. Ini menyebabkan otot di dalam uterus mereka bergerak lebih kuat dan lebih kerap pada hari pertama haid. Semakin kuat pergerakan otot uterus semakin kurang darah mengalir ke kawasan itu. Kekurangan aliran darah ini menyebabkan hujung saraf di dalam uterus semakin sensitif pada kesakitan.

* Genetik - Ada juga yang berkata gen mungkin memainkan peranan penting di sini. Sekiranya anda mengalami senggugut, kakak, makcik atau ibu mungkin turut sama mengalaminya.

Dismenorea Sekunder

Dismenorea sekunder adalah apabila senggugut bermula sekitar 2 tahun atau lebih selepas period pertama. Sesetengah wanita yang mengalami senggugut jenis ini dapat diubati dengan pil penahan sakit. Senggugut jenis ini memerlukan rawatan lanjutan oleh doktor.


Dismenorea sekunder disebabkan oleh :

# Ketumbuhan polips atau sista pada ovari atau uterus
# Jangkitan
# Radang rongga pelvis
# Endometriosis
# Penyakit usus seperti apendisitis
# Kehamilan ektopia atau kehamilan di dalam tiub fallopio

Wanita yang menghidap endometriosis kadang-kadang mengalami senggugut yang amat teruk. Ia boleh berlaku setiap kali mereka haid. Endometriosis terjadi apabila sebilangan kecil tisu yang menyerupai uterus tumbuh dalam struktur lain pada tubuh.

Mengapa Ada Yang Mengalami Senggugut dan Ada Yang Tidak?

Sesetengah wanita mungkin mempunyai gen yang menyebabkan mereka lebih terdedah kepada senggugut. Beberapa kajian menunjukkan gen merupakan faktor utama. Gen membuatkan seseorang mengalami tahap senggugut yang berlainan.

Faktor lain seperti diet dan suasana persekitaran juga memainkan peranan. Diet yang berlemak, rendah protein dan rendah serat boleh meninggikan risiko untuk mengalami senggugut.

Pengambilan gula yang banyak dan alkohol serta kopi semasa haid boleh mengakibatkan senggugut. Wanita yang merokok lebih berisiko untuk mengalami senggugut berbanding yang tidak merokok. Rehat yang tidak mencukupi dan tekanan yang tinggi di tempat kerja dan sekolah boleh mengganggu keseimbangan bahan kimia di dalam badan seterusnya mengakibatkan senggugut.

Terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan senggugut. Ada faktor yang tidak dapat dielak seperti gen tetapi faktor lain seperti diet boleh diubah. Jadi, sebenarnya senggugut boleh dicegah atau setidak-tidaknya boleh mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

Saya Telah Mengalami Senggugut Sejak Saya Berumur 13 Tahun. Perlukah Saya Berjumpa Doktor?

Sekiranya anda mengalami senggugut sejak pertama kali haid, besar kemungkinan ianya adalah dismenorea primer. Jadi anda tidak perlu berjumpa doktor. Dismenorea primer boleh mengakibatkan :

* Kekejangan. Bahagian bawah perut mungkin terasa seperti dipulas atau dipintal
* Sakit kepala yang berdenyut-denyut
* Muntah atau mual/loya
* Sakit kaki dan bahagian belakang badan
* Pergerakan usus yang tidak sekata
* Pitam

Bila Saya Perlu Berjumpa Doktor?

Sakit tidak didapat dijangka. Siapa yang mahu sakit? Tetapi kesakitan yang dirasai kerana senggugut boleh membantu anda memahami apa penyebabnya. Anda akan mengetahui yang kamu mengalami dismenorea primer apabila :

* Kesakitan telah mula dirasai sejak pertama kali kamu haid atau 6 hingga 12 bulan selepas itu
* Kesakitan mula dirasai beberapa jam sebelum atau sejurus selepas permulaan haid
* Dua hari pertama haid adalah paling sakit
* Kesakitan mungkin akan hilang 2 atau 3 hari selepas permulaan haid
* Kesakitan mungkin dirasai di bahagian belakang badan, peha dan kaki

Jika kesakitan bermula beberapa hari sebelum permulaan haid dan berpanjangan selama 3 hari, dan anda juga menyedari ada beberapa benjolan dalam abdomen, muntah yang kerap, dan perubahan dalam aliran haid, eloklah berjumpa doktor. Sekiranya anda aktif dalam aktiviti seks dan mengalami kesakitan semasa melakukan seks, anda juga harus mendapatkan pemeriksaan doktor.

Adakah Saya Akan Mengalami Senggugut Selama-lamanya?

Adalah lebih elok sekiranya anda mengetahui yang anda mengalami dismenorea primer atau sekunder. Dismenorea primer terjadi kepada wanita yang ovarinya hanya mengeluarkan sebiji telur setiap bulan. Golongan wanita ini mempunyai kitaran haid yang normal dan akan haid setiap bulan.

Sesetengah perempuan akan berhenti mengalami dismenorea primer apabila mereka semakin dewasa dan mempunyai anak. Apabila anda semakin tua dan tubuh berhenti mengeluarkan hormon yang cukup seperti estrogen dan progestrone, anda tidak akan mengalami period lagi. Ketika ini, dismenorea primer juga akan hilang. Maknanya anda tidak akan menderita selama-lamanya!

Apabila dikesan yang senggugut anda disebabkan jangkitan atau pertumbuhan tidak normal seperti sista atau polips, jadi ia harus dirawat terlebih dahulu oleh doktor. Sebaik sahaja penyebab disemenorea sekunder dirawat, kesakitan mungkin berkurangan atau hilang.

Bolehkah Senggugut Dicegah?

Bagi dismenorea primer, doktor akan memberi rawatan seperti pil perancang dan pil penahan sakit. Anda boleh mengurangkan kesakitan atau kekerapannya dengan hidup secara sihat. Beberapa langkah untuk panduan :

# Perbaiki diet. Jangan cuba untuk hilangkan berat badan secara drastik. Makan makanan yang mengandungi banyak protein dan tinggi kandungan seratnya. Makan banyak sayur-sayuran, kekacang, ikan salmon, ikan sardin dan parsli

# Kurangkan garam

# Variasikan pilihan minuman. Banyakkan minum jus buah-buahan. Ia lebih enak dan sihat berbanding aiskrim atau minuman berkarbonat. Elakkan teh dan kopi beberapa hari sebelum haid

# Ambil vitamin tambahan. Ambil Vitamin B dan E. Boleh juga menambah magnesium dan kalsium dalam diet. Beritahu doktor sebelum mengambil sebarang vitamin. Sesetengah vitamin boleh bertindak balas dengan ubat-ubatan yang lain dan mengakibatkan kesan sampingan jika diambil berlebihan.

# Bagaimana dengan lemak yang berkualiti? Ya! Banyakkan makan salmon dan tuna. Ia mengandungi lemak asid omega 3 yang tinggi dan boleh mengurangkan kesakitan senggugut

# Kekal aktif. Anda boleh meneruskan aktiviti harian dan kekal cergas semasa haid. Joging dan berjalan bersiar-siar juga membantu. Anda boleh meluangkan masa sekurang-kurangnya sejam untuk bersenam. Bersenam telah terbukti dapat mengurangkan kesakitan dismenorea

# Berhenti merokok

# Tenangkan fikiran. Belajar untuk meditasi. Anda juga boleh mendengar lagu atau meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan dengan menonton filem komedi. Bergelak-ketawa juga dapat menenangkan urat saraf.

Saya Menjaga pemakanan dan bersenam tetapi sakit masih tidak hilang. Apa yang perlu saya buat?

Senggugut boleh menyebabkan kesakitan yang teruk. Ketika ini, mungkin anda hanya mahu baring sahaja di katil. Anda mungkin tidak mahu melakukan apa-apa ketika mengalami senggugut tetapi seeloknya anda tidak harus membiarkan kesakitan terus menular. Anda boleh melakukan perkara-perkara di bawah untuk menolong mengurangkan kesakitan :

* Lakukan sesuatu! Jangan tunggu sampai sakit itu semakin teruk. Ambil pil penahan sakit untuk mengurangkan kesakitan. Kebanyakan pil penahan sakit boleh didapati di kebanyakan kedai dan sangat berkesan. Ingat antara tanda-tanda senggugut. Pastikan anda makan sesuatu sebelum mengambil pil penahan sakit. Jangan pendam kesakitan ketika diserang senggugut.

* Tuam perut. Dapatkan tuala dan rendam di dalam air suam. Perah tuala dan letakkan tuala di atas bahagian yang sakit. Lakukan sehingga kesakitan reda.

* Tarik nafas dalam-dalam. Baring dan tenangkan diri. Jika pening, padam lampu di dalam bilik dan jauhi bunyi bising. Kesakitan akan berkurang selepas kamu mengambil pil penahan sakit.


Perlukah saya ponteng sekolah atau kerja ketika saya mengalami senggugut?

Senggugut memang menyakitkan. Ia boleh menjadi lebih teruk dan kebanyakan perempuan perlu berehat di rumah dan baring di atas katil untuk sembuh. Ia amat difahami.

Apabila anda rasa tidak sihat, pastikan anda memaklumkan guru atau sesiapa di pejabat tentang keadaan anda. Pastikan kamu bertanggungjawab untuk melaksanakan tugas yang tertangguh.

kdt: http://www.sihatselalu.com.my/

RUBY DRESS GIVEAWAY


jom join utk dptkn GA ni..
tag: pn aisha..

Friday, April 15, 2011

GA 11 Siri 5/11

Segmen ini di taja oleh N.A.N.A

&
& Nana + Amrul = Damia
serta



Segmen harian siri 5/11 :


Soalan : Dimanakah lokasi N.A.N.A beraksi seperti gambar header di blog Nana + Amrul = Damia
Broga Hill, Semenyih


tugasan 2 : teka & menang
*hadiah Key Chain Melaka tajaan S.H.A.I.Z.H.A.R &
Contest Sana Sini



Soalan : Nama negeri di mana S.H.A.I.Z.H.A.R beraksi seperti gambar header di blog S.H.A.I.Z.H.A.R
Nexus, Karambunai, Kota Kinabalu,Sabah

give up sudah..

pernah x anda, anda dan anda rase cmni..
rase give up & xmo join contest & GA lagi..
waa..
tiba2 dr smlm rase cm xnk join lg..
ade sape2 yg pulihkn semangat ni blk..
padahal sblm ni kemain pantang nmpk GA ke contest ke..
laju je tgn ni..
apakah yg tjadi?
oh damn!!

Thursday, April 14, 2011

MamaZakwan's Birthday Giveaway


Jika saya ada RM50, saya teringin nak kasi kapkek @ cupcake chomel mcm yg kt banner ni sebagai hadiah besday Nad@MamaZakwan sebab mama zakwan kata tu kapkek thn lps.. thn ni xde org nk bg lagi.. so, saya bg mama zakwan la..
;))


meh ramai2 join GA ni..
mesti mama zakwan happy klau ramai2 join bday GA beliau ni..

'sumimie-kawai baby collection opening blog giveaway'


nk menang TOP BABY CUTIE HAT??
jom join GA ni..
;))

Siri 4/11

Segmen ini di taja oleh Zuneta
&
S.H.A.I.Z.H.A.R
serta penganjurnya
Contest Sana Sini
juga
N.A.Z.U.H.A.W.A.H.A.R.P

Segmen harian siri 4/11 :
tugasan 1 : sila promosikan blog penganjur
secara kreatif Zuneta
hadiah tajaan Zuneta yang akan di maklumkan kemudian tetapi pastinya lumayan dan lebih dari 1 pemenang. berapakah?

okeh
bismillahirrahmanirrahim..
blooger dari sg. petani kedah ni, ade buat handmade card yg chantek2..
owh! sgt cair bila tgk hasil keje tgn beliau..
hehe..
kemas & cantik sgt..
see this..

argh!
geramnye tengok handcraft ni..
sape2 nk order, bley cri tuan punye belog kt sini..
""ZuNETA CARD CRAFT""
ZIrCON ONLINE SHOPPING
''''zUnETa LoVE CoRNER""

cik zuneta dari sungai petani,
17hb ni nk sambut 3rd anniversary,
handcraft cik zuneta cantik2 sekali,
boleh tak pinjam tgn nk buat sendiri?
;)

psssstttt: happy 3rd anniversary ye?


tugasan 2 & 3 : teka & menang FM dari.....
(2) Nama Negeri tersebut tersebut ialah
MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH


(3) Bilakah Melaka Wonderland & Theme Park Resort di buka secara rasmi?
15 Mei 2010

(4) : teka & menang Buku dari....


Nama syarikat seperti logo diatas ialah TELAGA BIRU

"1st GA ZOELALISA"


jom join ramai2..
;)

tag~ pn. aisha, mama kaseh, fadzillah

Wednesday, April 13, 2011

GA 11 Siri 3/11

Segmen ini di taja oleh an-wardrobe
serta penganjurnya
Contest Sana Sini

tugasan 1 : sila promosikan blog penganjur
secara kreatif an-wardrobe


an-wardrobe ni mungkin diambil sempena nama empunya gerobok iaitu nik nurehan..
btol x?
kalau slh, mintak mahap la ye?
okeh..
saya mau promote blog ni..
blog ni ade jual byk pakaian yg up to date..
molek belaka..
kbykn boleh pkai utk pi keje..
sbb kbykn adlh bju semi formal..
i like..
tengok la cth baju yg fyda letak kt sni..


dan yg bestnya, an-wardrobe ni ade wat promotion!!

An-wardrobe's promo is purchases above RM 200 will receive a mysterious gift.
*while stocks lasts*


tugasan 2 : teka & menang Key Chain


Nama Zoo tersebut tersebut ialah ZOO MELAKA

tugasan3 : Top Referral
Tag 3 orang dan pastikan mereka turut serta. Jika mereka turut serta ada berpeluang untuk menang hadiah

saya mau tag pn aisha, eB dan mama kaseh..


Tuesday, April 12, 2011

"saya nak hadiah best dari MamaFaiz & Shaklee"



tengok ni..
sape nk??

  • One pack of nutriferon (30 sticks). worth rm155 (1 org)
  • 1 bottle of Vitamin E worth rm129 (1 org)
  • 1 set Body Care (Hand/Body moisturizer/Scrubs) from Crabtree/ Loccitane worth Rm150++
anda nak?
saya pun nak..
dulu dh prnh mkn dh b-complex dari shaklee ni..
sgt bkesan okeh?
study rasa bsemangat je..
letih2 bdn pun xde..
sgt besh..
tapi tu dulu masa zaman jd student..
sejak jadi mama ni, xde mkn lg supplement shaklee ni..
sbb utamanya, promoternye pun dh x jd student..
huhu..
skrg, bila tau mama faiz ade jual..
rase cm nk bli dgn beliau lak la..
hehe..
;))

Cik Zai Penang Giveaway

mau join GA ni?
jom join ramai2..

contest sedap mata memandang


i like this contest..
sbb saya pun suke tgk blog yg simple je..
tapi penuh infomesyen..
hehe..
mcm blog saya ni..
sbb saya suke kaler putih..
jd saya buat background putih je..
nampak suci & tenang..
lagu2 pun x letak..
sbb nnt klau org lain bukak skali 2-3 blog yg ade lagu..
mau pening kepala den..
belog tuan punye penganjur contest ni pun cantik..
ade bunga tecik2 kaler pink & blue yg sgt menenangkan..
sedap mata memandang..
;))
okeh2..
sape2 nk join, bley join lg..
mau tag smu kwn2 yg suke contest..

GA Azian Yang Pertama


saya mau join GA ni..
tp Azian buka pd follower beliau je..
sdgkn saya bru je follow Azian..
Azian bg ke x ye?
xpe la..
saya cuba je ye Azian?
sbb nye Azian nak bg hadiah best kt atas tu..
sbbnye lagi hubby Azian, En Muhammad Bin Adam punye bday..
dan beliau la yg akan jadi juri & hakim yg adil lg bijaksana utk GA ni..
semoga Azian dan suami dimurahkan rezeki & happy selalu..
semoga anak2 Azian, Muaz & Muiz dpt adik lg..
weeeee..
ley letak nama Maher Zain..
hahaha..
sabo je la ye?
sbb klau Azian letak nama Muez, Muuz, Muoz ke..
kn x best..
;p

pssssttt: saya suke ayat Azian 'acah mak enon'.. sbb saya pun suke pkai ayat tu dulu2.. ;p

GA 11 Siri 2/11




Segmen ini di taja oleh umiliza989
&
Contest Sana Sini

Segmen harian siri 2/11 :
tugasan 1 : sila promosikan blog penganjur umiliza989 secara kreatif
hadiah tajaan umiliza989
okeh.. pd sape2 yg gile2 contest & GA cm fyda ni.. sila la follow belog umiliza989 beliau sgt aktif tau? nnt blh la join contest & GA best2 yg anda x tau.. (ops! tbocor rahsia sendirik pulak.. haha..)

see.. ramai yg exchange link kt sini dgn beliau..

tugasan 2 : teka & menang
*hadiah tajaan Contest Sana Sini



Nama negara tersebut ialah .........?
Singapura @ Singapore